Please take note

My blog my rule...

Please post a constructive comment..
Don't be a stalkers..

Monday, January 17, 2011

Kuala Koh..

video

Trip memburu sang kelah di Kuala Koh..
Trip yang seronok walaupun tak dapat kelah,
tetapi seseorang telah menaikkan seekor
udang galah...
Mungkin udang galah 'sesat' agaknye..
Hanye sebarau jer yang dapat dinaikkan...

Pengalaman menaiki rakit orang asli memang yang terbaik..
InsyaAllah, di suatu mase akan  repeat lagi ke Kuala Koh...


Di bawah pokok ketapang..
Port pertama sebelum bertolak..
Mengisi perut di hentian Gua Musang..


Bubur nasi disini memang TERBAIK...

Dugaan sebelum sampai ke destinasi..
Kerjasama dari rakan2..


Masing2 bertungkus lumus..
Anak tangga sebelum sampai ke jeti..
Sempat lagi pose sebelum naik bot..



Baik punye gaya...

Senior and Junior..

'Otai" dengan gaye yang tersendiri..




Menyusun barang dan peralatan..
Semangat memancing...

Perjalanan pun bermula..
Mamat mane lak pakai baju Perak nie??


Acara memasang khemah..
Penyediaan untuk makan malam..


Perghhh... Meleleh air liur... Sedap tu..

Tangkapan pertama..

Ntah ape yang di cari tu??
Udang Galah Kuala Koh..

Berehat seketika..


Udang Galah sesat...

Mancing la... Pe lagi..

Mencari ilham..

Pemandangan yang indah..




Engineer menyiapkan katil..

Aktiviti santai..


Tea time...

Lauk ikan bakar..




Masak ape tu bang???

Mancing lagi...

Mancing...

Sesi berakit..

Main rakit plak.. Yahoo...

No komen... hahaha..


Penat berakit... Masak... Makan...

'Rambo' tengah memasak...
Nak cari port parking rakit..

Belum puas lagi main rakit..


Menu sebelum tido... Meggi jer...

Standby.. Nak tido dah nie...
Dalam hutan pun masih ade signal...









Pengalaman berharga yang tak akan dapat di beli dengan wang ringit...
Menikmati keindahan flora dan fauna memang mengasyikkan dan menyeronokkan..